Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi

         Adını Yunanca 'Argaeos' kelimesinden alan Erciyes Dağı, Kayseri'nin 20 km güneyinde yer alır ve yaklaşık 50 milyon yıldır bölgenin simgesi olmuştur. M.Ö. 4.000'de Kayseri çevresinde ilk yerleşimlerin kurulmasından bu yana Hititler, Frigler, Persler, Kapadokya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı imparatorlukları gibi farklı imparatorlukların medeniyetleri sırasında çok önemli bir rol oynamıştır.

        3.797 m yüksekliği ve mevsimler boyunca karlı muhteşem zirvesi bulutları delen Kayseri'nin kalbidir. Bu en elzem dağ, insanlara her zaman kutsal duygular bahşetmiştir, öyle ki antik dönemde Anadolu'da doğaüstü kimliğiyle Olympos olarak ünlenmiş ve bu değer Roma İmparatorluğu'nun isimlendirilmesine bile yansımıştır.

          Tarihçilere göre, sönmüş bir yanardağ olarak, patlamalar 30 milyon yıl önce başlamış ve patlamaların şiddetiyle yanardağ dağdan kilometrelerce uzağa taşınmıştır. Tarih boyunca rüzgar ve sel etkisiyle yanardağın üst tabakaları yok olmuş ve peri bacaları ve Kapadokya'nın jeolojik yapısı oluşmuştur. Erciyes'in yüksek noktaları yıl boyunca karla kaplıdır ve kuzey kesiminde 7 km'lik bir dağ buzulu bulunmaktadır. Dağın zirvesinde bulunan mağaralar ve tapınaklar Bizans rahipleri için ibadethane olarak hizmet vermiş olup kötü hava koşullarında hala dağcılar tarafından sığınak olarak kullanılmaktadır.

             Şimdi sizi bu muhteşem dağı keşfetmeye davet ediyoruz...
eCar Rent a Car'dan Kayseri Havalimanın'dan araç kiralayarak kayak merkezine ulaşmak çok kolay. Farklı yerlerde bulunan Hacılar Kap1, Hisarok Kap1 ve Tekir olmak üzere üç girişi kullanacak ve dağın üç ayrı noktasında heyecan yaşayacaksınız. Ekipman kiralama dükkanları, ücretsiz otopark alanları bulup kafelerde Türk çayı içmenin tadını çıkaracaksınız. Son olarak kar üzerinde ücretsiz piknik alanlarında mangalda meşhur Kayseri sossage'sinin kokusunun tadını çıkaracaksınız.

           Uluslararası standartlara uygun son teknoloji ile donatılmış Detachable/Double-speed telesiyejler ve gondol liftler sizi Erciyes Dağı'nda çok heyecan verici yerlere ve dünyalara taşıyacak. 2024-2025 kış sezonunda 26.750 metre uzunluğunda 781 lift ile hizmet verecek mekanik sistemler, Master Plan tamamlandığında 2027 yılında toplam 35.000 metre uzunluğunda 25 lifte ulaşacak.

           2074/2075 sezonunda bile, Uluslararası Kayak Federasyonu/FIS kurallarına göre tasarlanmış, farklı zorluk derecelerine sahip yaklaşık 703 km uzunluğundaki pistler adrenalin dozunu çok daha üst seviyelere çıkaracak. Profesyonel ve yeni başlayan kayakçılar günlük bakımlı pistlerimiz arasında kendileri için en uygun ve keyifli olanları bulacaklar. Erciyes Turizm Merkezi'nde yetersiz kar yağışı durumlarına yönelik tüm önlemler alınmış olup; kar yapma sistemi ile kar her zaman garanti altına alınacak ve böylece kayak maceranız en az bir ay daha uzayacaktır. eCar Rent a Car, Kayseri Havalimanı Araç Kiralama En Uygun Fiyatlarını seçerek online araç kiralama rezervasyonu yapın ve Erciyes Kayak Merkezi'nin eşsiz büyüleyici güzelliklerini keşfedin!


İlginizi Çekebilir
  • Kapadokya'da Gezilecek Yerler
    Kapadokya'da Araç Kiralamanın Keyfini Çıkarın. Kapadokya, eşsiz coğrafi yapısı ve peribacalarıyla ünlü, dünyanın her yerinden ziyaretçi çeken bir bölgedir. Kapadokya'yı keşfederken bu eşsiz yerler arasında kolayca gezinmek için araç kiralamak harika bir seçenektir.
  • Aşıklar Şehri Paris
    Paris, dünya genelinde romantizmin simgesi aşıkların hayallerini süsleyen şehir… Hem tarihi dokusuyla hem de büyüleyici atmosferiyle Paris, her yıl milyonlarca turisti kendine çekiyor. "Aşıklar Şehri" unvanını almasının ardında yatan pek çok neden var... İşte bu nedenl...
  • Aşk Vadisi, Kapadokya
    Kapadokya'nın en fantastik vadilerinden birisi. Kapadokya'nın en büyüleyici noktalarından biri olan Aşk Vadisi ( Love Valley ) hem görsel bir şölen sunuyor hem de ziyaretçilerine unutulmaz anılar vaat ediyor. Peri bacalarının etkileyici manzaralarını seyre dalarken roma...
  • Kayseri'de Araç Kiralamanın Avantajları
    Kayseri, Türkiye'nin Orta Anadolu bölgesinde bulunan tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir şehirdir. Bu şehri keşfederken, Kayseri'de araç kiralamanın size sağlayacağı birçok avantajı düşünmek önemlidir. Kayseri’de rent a car, seyahat ederken size konfor ve rahat...
Whatsapp Telefon